Zout en de herkomst ervan - Bonne & Plus

Lekker op stokbrood!
Ga naar de inhoud

Zout en de herkomst ervan

Product- informatie
De naam Fleur de Sel staat voor de hogere kwaliteit, letterlijk de “bloem” van het zout.
Fleur de Sel kristalliseert aan de oppervlakte van de zoutpan in zeer specifieke weersomstandigheden. Alleen bij de juiste weersomstandigheden, temperatuur van het water en de zoutbalans, ontstaat er een éénmalig dun vliesje van zout wat maar heel even aan de oppervlakte van het zeewater in de zoutpannen drijft. Dit vliesje wordt dan ook op het juiste moment, handmatig van de oppervlakte geschept en in de zon gedroogd.
Fleur de sel is van nature veel fijner en witter dan grof zout. Fleur de Sel de Guérande is 100% natuurlijk zeezout en wordt niet geraffineerd, niet gewassen en niet gemalen.

Natuurlijke zuivering
De kleimoerassen waarin het fleur de sel traditioneel wordt geoogst hebben een zuiverende werking. Het zeewater wordt via kanalen van het ene moeras naar het andere geleid, waarbij de moerassen fungeren als een soort natuurlijke zuiveringsmethode, doordat microben in de klei onzuiverheden in het zeewater neutraliseren.

Gebruik van Fleur de sel de Guérande
Fleur de sel nooit meekoken! Strooi het na het koken over je gerecht.
Fleur de Sel lost sneller in water op dan andere zouten. De zoute, maar niet bittere smaak verbetert de smaaksensatie en waardeert de oorspronkelijke smaak van het voedsel op.
Gewoon een snuifje strooien over rauw of gekookt voedsel om zo een “final touch” te geven aan je gerecht.

Grof zeezout is te gebruiken voor al uw culinaire kunsten!
U kunt het gebruiken voor een zoutkorst voor een kip (gevuld met verse kruiden en knoflook), forel, zalm (klein beetje dille) tot zeebaars. Het pocheren/ koken van producten, (groenten, vlees, vis enz) Voor het op smaak berengen van soepen en sausen of maal het even in een vijzel voor het voor- of nazouten van uw gerecht.

Dit traditionele grijs zeezout is ongewassen, ongeraffineerd en wordt met de hand gewonnen. Na de oogst wordt het zout in de zon gedroogd. Dit volgens oude Keltische tradities in de zoutpannen van de Franse Guérande-streek in Bretagne. Het Keltische zeezout heeft een complexe smaakbalans van mineralen uit de zee.

Keltisch zeezout voor de gezondheid
Met lager natriumgehalte en erg gevarieerde minerale samenstelling, met inbegrip van bio-beschikbaar magnesium, kalium, calcium en sporenelementen. Als onderdeel van een evenwichtige voeding, draagt het Keltisch zeezout bij een goed functioneren van het lichaam. De voordelen van dit natuurlijk en met de hand gewonnen zeezout worden behouden doordat het Keltisch zeezout 100% natuurlijk is en dus ongeraffineerd, ongewassen en zonder toevoegingen. Dit zout is gegarandeerd zonder enige toevoeging!

Keltisch zeezout in gerechten
Dit grove Keltisch grijs zeezout kan je rechtstreeks toevoegen in het kookwater voor pasta, groentes eigenlijk over alles. Gemalen in een zoutmolen past het Keltisch zeezout bij elk gerecht, ter vervanging van keukenzout. Dit zout is geschikt voor zoutmolens met zowel een keramisch als een plastic maalwerk.

Klik hier om de zoutproducten van Bonne et Plus te bekijken.
Terug naar de inhoud