LE CHATELARD 1802 - Bonne et Plus

Heerlijke Franse Producten
Ga naar de inhoud

LE CHATELARD 1802

Le Chatelard is in 1802 begonnen aan de voet van het dorp Saint-Auban sur l'Ouvèze in de provençaalse Drôme. Ook toen werden er al producten gemaakt van en met lavendel. Tot 1946 ging het oogsten met de hand, wat zeer arbeidsintensief was. Bosjes bloemtoppen met de linkerhand vastpakken, een korte draai geven en bijna tezelfdertijd met de sikkel de stelen doorsnijden. Op deze manier werden hele velden geoogst.
Na 1946 kwam de mechanisatie op gang en is men ook op Le Chatelard 1802 begonnen met machinaal oogsten. Hierdoor werden de oogsten beter en kon het bedrijf groeien. In 1998 is de lavendelsector echter verzadigd, het wordt bijna onmogelijk om de productie van het jaar te verkopen. Le Chatelard 1802 begint dan met de verkoop aan winkels van geurzakjes met lavendel en dit is de start van het huidige Le Chatelard 1802.

In 2004 is Le Chatelard 1802 begonnen met de productie van zeep, volgens het tradiotionele Savon de Marseille-recept op basis van de knowhow van Franse meesters. Deze zepen bieden een intense bron van hydratatie en zachtheid. Ze zijn subtiel geparfumeerd met de geur van bloemen en fruit en genereren een romig schuim dat de huid voedt, hydrateert en parfumeert. Alle zeep uit de collectie wordt gemaakt in de workshops in de Provence. In bad of onder de douche geven ze hun parfums van Grasse af terwijl ze uw huid balsemen met zachtheid en reinheid. De zepen van Le Chatelard 1802 zijn extra zacht, bevatten 72% plantaardige olie en zijn pH neutraal, waardoor de huid niet uitdroogt.

Le Chatelard 1802 staat garant voor de hoogste kwaliteitsstandaard en ze voegen geen parabenen toe. Er worden alleen plantaardige oliën en delicate parfums gebruikt. Een selectie van de natuurlijke zepen zijn verrijkt met Aloe Vera, Royal Jelly en Shea Butter, delicaat geparfumeerd met bloemen, fruit.

De verzorgingsproducten van Le Chatelard zijn allemaal geschikt voor alle huidtypen. Verwen jezelf onder de douche met de dougel of in bad met de badparels. Wel eerst de huid scrubben! En na het douchen of badderen lekker insmeren met de bodymelk of body butter. 's Avonds voor het slapen wat pillow mist op je kussen, waardoor je lekker inslaapt. Bijkomend voordeel is dat muggen niet van de geur van lavendel houden.
Naar verzorgingsproducten of interieurparfum van Le Chatelard 1802.

Terug naar de inhoud